REIKIReiki betekent universele levensenergie
en is het Japanse woord voor"Kracht van de Zon" .


Het is deze universele levensenergie die door ons heen stroomt en ons omringt.
Eind vorige eeuw werd deze kracht als genezingsmethode herontdekt door de Japanse leraar dr. Mikao Usui.

Het Usui-systeem is heel eenvoudig: je hoeft slechts je handen op jezelf of anderen te leggen om de energie te laten doorstromen. Het gaat door kleding, gips, enz. heen.

De toepassingen van Reiki zijn onbeperkt. Reiki versterkt het zelfgenezend vermogen van de mens. Reiki is stress-voorkomend en stress-afbouwend. Reiki helpt lichamelijk en geestelijk te ontgiften, versterkt het immuunsysteem en ondersteunt bij emotionele problemen. Reiki verlicht pijn en kan bij (ernstige) chronische ziekten worden toegepast. Reiki is zeer effectief als eerste hulp bij ongelukken.

Reiki is voor iedereen toegankelijk. Er zijn geen speciale voorwaarden of begaafdheden voor nodig en het is aan geen enkele geloofsovertuiging gebonden.
Reiki ondersteunt alle andere geneeswijzen, zowel de reguliere als alternatieve.De 3 graden van Reiki
(Binnen Reiki zijn er drie graden: Eerste, Tweede en Masterschap.)

Reiki I bestaat uit 4 dagdelen. De cursisten ontvangen van de Reiki-leraar een 'afstemming' die tot doel heeft de kanalen die Reiki kunnen ontvangen en doorgeven opnieuw en voorgoed te openen, zodat de energie vrij kan stromen.
Er wordt met elkaar geoefend om de energie te kunnen ervaren.
Tevens leer je hoe je een complete Reiki-behandeling kunt geven en ontvang je kennis over het behandelen van veelvoorkomende ziekten / disbalansen.

Reiki II bestaat eveneens uit 4 dagdelen. Voor degenen die, na enige tijd Reiki I te hebben gebruikt, dieper willen ingaan op Reiki is er de tweedegraads cursus.
Je leert o.a. hoe je Reiki op afstand kunt gebruiken.

Reiki III is opgesplitst in Reiki 3 A en 3 B.
Mensen die geen leraar willen worden, maar wel de derde graad willen ontvangen doen 3 A. Daarna kun je onder intensieve begeleiding doorgaan met het Masterschap (3 B). Voor zowel 3 A als 3 B heb je veel ervaring nodig.
Alleen Reiki-masters zijn bevoegd afstemmingen te geven.

Kosten:

Reiki I € 150,-
Reiki II € 200,-
Reiki III A € 250,-
Reiki III B (op aanvraag)
Herinwijding Tera Mai Reiki I en II samen € 100,-Design downloaded from free website templates.